Kamerabevakning_2022

BRF Glasyrstigen | Nyhetsbrev Kamerabevakning 2022!

Hej kära boende!


Under en lång tid har sophanteringen brustit, både på Kakelvägen och Glasyrstigen.

  • Sopskåpsluckorna stängs inte ordentligt, detta har medfört att fåglar/skadedjur lockats till matrester, nedskräpning som belastar föreningen med ytterliga utgifter.
  • Boenden som lämnar matrestpåsar utanför sopskåpen, är det fullt skall man ta med sig soporna hem, tills tömning sker på tisdagar och fredagar varje vecka.
  • Andra sopor som kartonger, metall, träplankor, lergods, kablar, dessa skall till Telge returen för sortering, inte lämnas utanför våra sopskåp!

Styrelsen har påtalat om detta i tidigare nyhetsbrev upprepat, utan framgång. Detta har lett till att styrelsen beslutat om kamerabevakning av sopskåpen som befinner sig på föreningens garageområden, både på Kakelvägen och Glasyrstigen fr.om 2022-07-25. Inspelning kommer ske dygnet runt alla dagar och lagras i en säker molnbaserad tjänst.

  • Syftet med kamerabevakningen är att förebygga nedskräpning samt felsortering.

Inspelat material används enbart för ovanstående syfte och tillgången till materialet är begränsat till de funktioner som är nödvändiga för att uppfylla syftet med bevakningen. Materialet lagras enbart så länge som är nödvändigt för att uppfylla ovanstående syfte, dock längst 30 dagar eller så länge som en utredning pågår. Som bevakad kan du utöva flera rättigheter, särskilt rätten att få tillgång till eller radering av dina personuppgifter, dvs bildmaterialet på dig. För ytterligare information om kamerabevakning, inklusive

dina rättigheter, besök Integritetsmyndighetens hemsida via länken nedan eller maila till styrelsen. Boende som blir skyldiga till nedskräpningsförseelse eller avlämnande av ej tillhörande sopor utanför sopskåp kommer att bötfällas med minst 800kr/tillfälle, detta med stöd av lagen efter inhämtande av det inspelade bildbeviset, grövre nedskräpning kommer polisanmälas. Notera också att du som vuxen tar ansvaret att fullfölja nedskräpningslagen som är tillämpad inom hela föreningens område om ditt barn skräpar ner.

Integritetsmyndigheten: Bostadsrättsföreningar och hyresvärdar (imy.se)

Publicering av lagen för bötfällning: Klart med ny lag om böter för nedskräpning - Regeringen.se

 

Kamerabevakning utförs av: Brf Glasyrstigen

Tel: 076-420 47 14, E-mail: info@brfglasyrstigen.se

Med vänlig hälsning/

Brf Glasyrstigen – Styrelsen

Nyhetsbrev utskickat 2022-07-20